Super Duper Tired....


Entah kenapa la sejak akhir-akhir ni penat sungguh rasa. Entahkan faktor cuaca, usia ataupun sistem badan yang bercelaru kerana tak eat right. Entahla. Start pukul 8.00 aku dah ngantuk gile tahap ketagihan bantal sedangkan anak3 belum tidur lagi aktif sesangat macam berlebihan makan sugus.

Sebelum tidur, kami berbual.

"I rasa i perlukan maid. I asyik penat."

"You nak orang gaji yang macamana? Pah bedah ke?"

"Tak. I nak orang gaji yang macam dalam drama Yusuf Haslam. Makcik2, baik, jaga solat, lembut, masak masakan kampung best2, anggap i mcm anak sendiri, nasihatkan i sekali sekala, kain baju lipat mcm style i lipat, jaga anak3, pas tu bayar murah je sebab dia ikhlas"

"Hurm..ok gak tu you tidur dulu."

"You nak think about it ke? "

"Tidurlah. Mana tahu dalam mimpi malam ni you jumpe orang gaji khayalan you"

" ok fine."


#moral of the story : Bersyukurlah dengan apa yang ada. Hidup ini tidak seindah mimpi. He he..he..


Just another tired mummy,

Juwita Maya

Zzzz...zzzz...zzz..

No comments:

Post a Comment

so, nak komen tak??

" bila bahagia mula menyentuh seakan ku bisa hidup lebih lama..namun harusku tinggalkan cinta ketika ku BERSUJUD"