Semoga Dipermudahkan....

Assalammualaikum...

In 3rd Trimester now...

31 Weeks...

Ya Allah...i am sooooo excited! Syukur Ya Allah.....Syukur...baby ok Alhamdulillah...
Selalu kicking2 perut mama ... :)

Asben bagitahu, jangan update sangat di FB sebab kesian ada kawan-kawan yang jenuh mencuba nak dapat baby tapi tak dapat. Lagi satu tak baik kan...nanti riak pulak. So, aku decide x nak dah update banyak2 pasal pregnancy cuma share info ok la kot ...huhu

Sekarang ni cepat termengah2. Jalan sikit termengah macam hape jer..and i am bum bum boom..sangat2 nye...last timbang 80 Kg ok! erkkkkkkkkkkk..aku suke makan tengah malam. Asyik lapar dalam pukul 2-3 pagi dan cari benda nak makan. Ada satu malam tu aku terjaga tetiba teringin nak makan ramly burger boleh.. huk aloh...dah la tu, nak yang saiz oblong plak. Melampau ko mak jemah. Nasib ada roti so esoknya baru cari burger. Jangan tak caya kat dalam fridge dan almari ada banyak stok makanan. Bekalan kot-kot lapor tengah malam.

Malu betoi nak selpie dah skrg. Bila tengok balik gambo rasa macam dah nak mengalami sindrom kemurungan sebab muka gemuk dah tak cute. Tapi takpe, baby boo punye pasal mama tak kesah la nak...nak gemuk rope mana pun lepas ni hihihi.

So hanya ada beberapa minggu sahaja untuk aku lalui...erm...aku sepanjang mengandung aku tak pernah langsung nak fikir lama-lama tentang kesakitan yang bakal aku lalui selepas ini walaupun aku tahu kesakitan bersalin adalah kesakitan gilos aspidos very-very the sakit habaq hang!.. tambahan pula aku dah 6 tahun tak bersalin.. tapi aku yakin dengan kuasa Allah SWT yang maha menyembuh, maha penyayang, maha pemurah . Inshaallah dengan izin Allah SWT aku akan melahirkan dengan mudah. Amin....aku hanya mampu berdoa dan menagih kasih sayang Allah SWT supaya kasihani aku dan anak dalam kandunganku. 

Sekarang ni dalam otak hanya pikrkan baby...baby...barang baby cute-cute....kelengkapan baby tak cukup...nak cari itu nak cari ini... hal-hal lain x mo pikiaq. biaq pi depa la. tambahan pasal kerja ni,...adoii serabut!. Masa tu aku kena bebel ngan HR aku pasal ape ntah tapi mind aku menerewang pasal baby cot yang aku tgk kat dalam catalog Ikea. Itulah cara terbaik untuk mengelak stress hahahahhahaha 

Sekarang ni aku cukup geram dengan mittens n booties baby. Asben cakap :

 " Jangan beli banyak-banyak, baby pakai benda alah ni sekejap je. lagipun kakak2 dia punye pon ada yang elok lagi"

Tapi aku cakap " nak beli jugak. comel2  la. Geram"

Lepas tu asben aku buat-buat tak dengar sambil garu pipi. cehhh

Tapi kalau aku keluar sorang-sorang, mesti terselit sepasang dua benda alah tu hehehehehe... tapi sorok skit nanti asben nampak. i cannot help myself la...sebab geram. Geram membayangkan jari yang comel-comel tu nanti. uishh....kakak dia pun excited sampaikan pakai mittens baby. haha kesian...kecik2 tak ingat ada pakai hahahhaha




Sekarang ni pun nye kan, aku dah tak suke bergaya. Gi kerja aci siap je. Baju kedut pun aku buat derkkk aje. Krim muke pon x mo pakai dah. Baju kalo bole cari baju yang tak perlu diseterika haha. Entahla mmg malassssss tahap gaban. Ini pun ntah2 posting last sampe beranak hihi...

Harapan aku semoga segalanya dipermudahkan Allah... Aku redha dengan apa jua yang akan aku lalui selepas ini demi untuk misi mengeluarkan anak ini. Aku harap sesiapa saja la yang terbaca ni, walaupun tidak mengenali aku, doakanlah semoga segalanya dipermudahkan untuk aku, Hamba Allah yang kerdil dan sering melakukan kesilapan namun Allah masih sayang dengan mengurniakan aku rahmat dan rezeki yang tidak pernah putus...

Sesiapa yang mendoakan, aku juga doakan pada mereka supaya Allah sentiasa memberi rahmat, rezeki yang diberkati, juga perlindungan pada kalian... Inshaallah...Amin....


Menghitung hari .... tick.... tock....tick... tock... 

Juwita Maya
29/01/2015
12.15pm





" bila bahagia mula menyentuh seakan ku bisa hidup lebih lama..namun harusku tinggalkan cinta ketika ku BERSUJUD"