Nak membebel skit tengah2 malam ni..bole?

Serius..aku langsung tidak dapat melelapkan mata walau sepicing pun...(ayat x agak2)
ke kiri tak kena, ke kanan lagilah tak kena, walhal baca buku yg dirasakan ubat tidur selama ini pun tidak berkesan. Nak kata minum nescafe tak pulak tadi aku minum horlick ais . hmph...so, what's wrong with me huh?? last aku on komputer dan cuba2 baca gossip artis u...wah...banyak juga perihal artis yg aku dh ketinggalan .. Fasha Sandha dan bersalin, kontroversi sana, kontroversi sini...dah la cerita pasal pilihanraya kadang2 macam &%^%&* wekk... nak muntah .. plastik semua itu.. i hate it!. Badan aku rasa penatttt sangat dari pagi sampe ke malam menggunakan tulang empat kerat ini menguruskan rumahtangga (walaupun x kurus2 :P ) namun, aku jadi tidak keruan malam ini dan tidak dapat tidur .. nkmatnya kalau dapat tidur sekarang ni...owh.....



ish..ish..ish..comeiinyaa..anak sapa la ni

rasa nak start biz balik selepas kain2 dan telekung dari Vietnam dah sold out sume tak sempat masuk FB huhu~~ tapi entah masa takde. Ari tu dah pergi survey di Kenanga Wholesale tapi survey je lah tak beli apa2 lagi sebab lepas survey aku nak fikir dulu ha ha

Baru-baru ini aku ada bertemu dengan kawan lama. Lama kami berbual. Tiba-tiba dia bertanya

 "Weh, kau ada Whatssap tak?"

Merahlah muka aku dan berkata pada dia

"Takde. telefon aku tak canggih. Aku tak boleh Whatssap" aku menjawab sambil menggaru hidung kerana aku selalu menggaru hidung apabila berkata sesuatu yang janggal, malu dan kurang benar ha ha.

"Oh, ye ke ok" Muka dia macam simpati pada aku.

Apakah aku sangat menyedihkan? waaa ..

Memang aku langsung buta pada arus kecanggihan dunia moden ini. Di saat orang berlumba-lumba menggunakan gadjet yang canggih manggih gilos, err..aku masih menggunakan telefon Nokia C3.
Orang sekarang gile instagram, Keek, WeChat and so ever tapi aku xde semua itu. oh, aku mmg menyedihkan..tapi, aku ada satu lagi cerita, pasal seseorang yg gile gadjet canggih sampaikan setiap kali keluar yang baru mesti nak beli. Sanggup berhabis malah berhutang pun xpe asalkan yang dihajatkan jadi kenyataan. Oh no, aku takkan berhabisan ribuan ringgit yang aku cari dengan susah payah hanya kerana sebuah mesin yang akan susut nilainya setelah dibeli. Setiap ringgit sangat berharga. Nokia pun ok pe, bole gak aku Online fesbuk ha ha.

Satu-satunya alat perhubungan aku dengan kawan2 di laman sesawang adalah facebook dan ehemmm..blog ini tapi tak ramai yang tahu.. ok la tu, kalau dalam whatsapp pun, depa-depa tu la jugak no...tak dak beza apa pun..sama ja... so, pakai satu dah lah ha ha .. aku tak pernah rasa ketinggalan walaupun aku tak pasang Astro sekalipun dan akan menganga tak tahu ketika kawan-kawan bercerita perihal MasterChef Selebriti, Astro Beyond, Bla...Bla...Bla...

Sedih kan...entah la.. kadang2 jiwa muda aku tersentap la gak kan tengok kawan2 semua menghadap Note masing2 berwhatsapp sambil gelak2 aku duk sorang2 terkebil-kebil..

Niat hati kenkadang macam nak tapi bila fikir balik, tak payahla. Ada yang lebih penting dari itu. Tapi tak dinafikan, semua tu kadang-kadang ada kebaikan iaitu dari segi kecepatan masa dalam menyampaikan satu maklumat. Nanti la kot, kalau biz dah ok dan aku ada banyak duit tahap tak tahu nak buat apa dengan duit, aku beli la satu Samsung note tu ha ha ha ..

Untuk tidak kelihatan bodoh-bodoh alang, aku study la jugak apa kebendanya instagram, keek, weChat tu kan....supaya nanti idak le kene tipu ye tak .. ha ha

Tapi, ok la kan berWhatssap bagai dari duk tgk TV Program Bintang Mencari Bintang yang buat lawak ntahapa2 rasa nak sepak muke sendiri bila menontonnya. (Sepak sebab nak bagi sedar diri dari berada di dalam koma lawak bodoh yang berpanjangan).

ok la, itu jelah yang nak bagitahu... apa? tak faham cerita ni? memang la tak faham sebab membebel ..mana ada org yang faham pada orang yang sedang membebel ha hahahha (sumpah x lawak pun)

ok, namun mata masih belum mengantuk. hmph,,,apa nak buat,, nak buat video 'Gwiyomi' plak haa...


tapi.... tolong jangan muntah : P

ok bai gud nite !



" bila bahagia mula menyentuh seakan ku bisa hidup lebih lama..namun harusku tinggalkan cinta ketika ku BERSUJUD"