Berita baik.. ..

ok, 2 hari nih mmg ada saja yang menggembirakan aku..yea! aku gembira kerana dapat interview untuk jadi permanent! bukan lagi kontrak..yeaaaaaa...( haruskah aku gembira sedangkan itu hanyalah interview??) ha ha ha!!

Dan semalam juga aku dapat tahu aku menang contest ini : http://bloginiberwarnaungu.blogspot.com/2012/01/giveaway-by-butik-edast-pertama-kali.html
(aku x rasa plak bole menang sedangkan yang bertandingnya 11o org..peh gempak.)

Apabila kita menerima sesuatu nikmat, ucapkanlah ALHAMDULILLAH...jika ditimpa musibah pun, ucapkanlah ALHAMDULILLAH... :) semuanya datang dari ALLAH... terima kasih ALLAH kerana memberi kebaikan demi kebaikan kepadaku dan ampunkanlah dosaku..amin..

Semalam aku bermimpi...

** Rindu...moga Allah permudahkan **


Subhanallah...Engkau sahaja yang mengetahui Ya Allah..aku tak pasti apakah petanda semua ini..mungkin aku teringin sangat kot..entahlah...seperti kata encik wan, kalau kita terlalu ingin dan rindukan Rasulullah SAW, insyaallah kita akan mimpikan baginda..

Malam tadi aku mimpi...aku mimpi aku akan menunaikan umrah...bukan dah sampai ke sana tetapi membuat persiapan untuk ke sana. seolah benar debaran yang aku rasai semasa dalam mimpi itu..bagaimana terujanya aku untuk melihat kaabah..Ya allah..aku seolah-olah merasakannya...aku ada rasa gementar jikalau Allah tidak terima aku jadi tetamuNya disebabkan oleh dosa-dosa aku..real...semua macam real..

Bila aku tersedar aku frust kerana itu semua mimpi. Aku sebak kerana kenapa itu semua bukan kenyataan?? mungkin...Allah telah merancang sesuatu untuk aku..Insyaallah....

S.e.e.k.e.r.s





Salam 1 Malaysia! wwuuhuu..
Ok, aku bagai digaru2 hati untuk menulis tentang ini..diharap
kan isu ini tidak dibesarkan smpai naik turun mahkamah saman menyaman (konon...)
kerana aku hanya menyampaikan buah fikiran aku...hmph...ok...
Malam tadi sesambil melepak tgk TV ngan maisara tetiba tertengok channel NTV7 yang menyiarkan rancangan SEEKERS. Oleh kerana dah x de cerita yang menarik jadi aku pun tengoklah cerita ni. Pas tu maisara tanya "mama, ma
na hantu? kakak x nampak pun". Citer ni rasanya satu Ma
laysia dah tahu konsepnya. Pergi tempat terbiar, rumah usang, pasang kamera dan letak seorang volunteer di tempat yang 'keras'itu. Macam-macam lah yang volunteer tu dengar la, n
ampak la, sampai terjerit2 dan juga ada yang mcm kene rasuk.
Mereka berhubungan melalui walkie talkie. Okeh, aku x mo cakap besar di sini. Aku pun penakut juga. Tambahan kal
au dengar cerita misteri lagi lah aku takut dan aku harap aku x jumpa benda2 yang sedemikian huu.... tapi, kalau aku tonton cerita ni, sori to say la...kadang2
aku nk tergelak.

First, sebab terdengar cerita2 saksi. maybe betul kot diorang nampak benda2 tu tapi biasa la.....syaitan tu kan ada....ALLAH SWT kan ciptakan syaita
n..dan syaitan sendiri bersumpah nak sesatkan kita anak-anak Adam utk sama-sama ke neraka jahanam...so, tak mustahil apa yang mereka nampak itu adalah 'itu' dan menampakkan diri mereka adalah sebahagian misi mereka untuk menyesatkan kita....beria-ia dok cerita sampai berkerut-kerut muka tu...
second, masa diorang setup kan lokasi tu. Siap cakap macam2 kat volunteer tu tentang tempat tersebut. Kira cam brainwash lah..(terus terang cakap, kalau org cakap kat aku camtu, gelap2 plak tu, mmg benda takde pon aku rasa ada)..

Pas tu, dalam pada berinteraksi diorang akan bagitahu ada nampak benda lah, rasa sesuatu lah...bla bla bla... (yang aku rasa itu sume mainan minda)..

perhatikan betul2 ayat Al-Quran ini :

Iblis & Syaitan musuh yang nyata
Hai anak Adam! Janganlah sekali-kali kamu dapat ditipu oleh syaitan sebagaimana ia telah mengeluarkan kedua ibu-bapa (Adam dan Hawa) kamu da
ri syurga, ia menanggalkan keduanya pakaiannya untuk memperlihatkan kedua auratnya. Sesungguhnya ia dan pengikut-pengikutnya melihat kamu dari suatu tempat yang kamu tidak bisa mel
ihat mereka. Sesungguhnya Kami telah menjadikan syaitan-syaitan itu pemimpin-pemimpin bagi orang-orang yang tidak beriman. (Surah Al Araf, Ayat
27)

“Bukankah Aku telah memerintahkan kepadamu wahai anak cucu Adam agar kamu tidak menyembah syaitan? Sungguh, syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu.”
(Surah Yasin, 36:60)


** Jadi, kesimpulannya, syaitan itu adalah musuh kita yan
g paling nyata sekali...kalau kita x suka cari musuh dalam selimut, mengapa kita mencari musuh yang 'nyata'?

Entahlah, aku rasakan rancangan ini tidak ada motif..lebih baik menonton Teletubbies bersama Maisara...Wallahhualam...

Agama Islam ini sangat indah..jangan dicemari dengan ke
percayaan dan perbuatan khurafat...kelak rugi di
akhirat sana..wassalam...


**


** Pelik..dah ada pendedahan mcm ni pon NTV7 masih nak siarkan juga...hmph.....***


soal hati???


Salam….syoknya dapat update blog..sekarang ni dah tak bole nk apdet dekat ofis sebab 2 -3 kali jugak Nampak member opis cam jeling2 blog nih..malu kot..huhu kalau org satu opis baca ha ha

Ok, rindu sangat nak ketemu cik ungu nih. Sentimental sungguh tak dapat menulis. (ye, aku Nampak cam keras tapi lembut di dalam) ha ha

Ada seseorang bertanya pada aku baru-baru ini, kenapa dia susah nak jatuh cinta?. Aku termenung sekejap. Dah lama rasanya tak refresh apa2 berkenaan ‘cinta’ nih. Aku rasa bahawa cinta itu sangat penting dalam kehidupan.

Suami dan isteri patut menyuburkan rasa cinta. Cinta itulah pengikat dan pendamai di dalam kehidupan. Anak-anak sebagai bukti cinta.

Aku memberitahu pada orang yang bertanya itu bahawa jangan memberi harapan pada yang mengharap kerana sebagai orang yang berpengalaman, hati yang terluka dan kecewa amatlah susah untuk diubati. Memakan masa yang agak lama. Mungkin yang bertanya itu tidak tahu kerana dia tidak pernah mengalami hati yang kecewa. (nak kecewa caner kalau dia bagitahu bercinta pon x pernah).

Akhirnya aku memberikan jawapan bahawa jikalau lelaki itu benar2 jodoh dia, dia sendiri akan dapat rasakan. Dengan dorongan ALLAH SWT. (mcm kuch kuch hota hai la..)

Aku bukan arif berkenaan cinta. Tapi yang pastinya aku rasa cinta itu satu keperluan. Nak buat apapun perlu ada rasa cinta…. Tapi cita Illahi lah yang paling Abadi... amin...

Dengarkan bisikan hati.....




oh world...... sangat complicated bila difikirkan lama2..kadang2 rasa mcm nk gile kadang-kadang rasa cam ok jer..

aku selalu berbicara dalam hati..kalau duk sorang2 aku suke cakap dalam hati. Aku selalu bercakap pada diri sendiri bahawa aku mahu hatiku bersih dari segala prasangka. Aku tidak mahu bersengketa dengan sesiapa. Aku ingin jadi diri aku yang sentiasa terjaga akhlak dan tingkah laku ku..

tapi..kadang-kadang aku macam terleka dengan kemahuan diri aku sendiri. Aku lemas dengan lautan perasaan aku sendiri. Aku menahan dari menjadi kufur pada nikmat yang telah diberi. Aduhai hatiku...aku ingin menjadi diri ku sendiri...

f.r.i.e.n.d.s









Lyly :)

Iza :)

ijah n sofiah :)

N :)


Dulu aku selalu beritahu orang aku x pernah ada best friend. Entah. Aku tak pasti bestfriend tu camana..adakah kawan dari sekolah, zaman kanak-kanak, zaman U itu dinamakan bestfriend?

Aku ada banyak friends...tapi aku x ada bestfriend. Seorang kawan yang baik adalah kawan yang menjaga hati kawannya, gembira bersama dan sedihpun bersama-sama. Walaupun kawannya ada kekurangan dan kesalahan dia perlu menegur dengan berhemah dan tidak perlu mengguris hati kawannya. Aku akui aku agak jarang berkongsi rahsia dengan kawan2 tetapi aku suka mereka berkongsi suka duka bersama aku..

Aku ingin menjadi seorang kawan yang baik...dan dihormati juga dikenang sebagai insan yang baik.. Alhamdulillah...aku rasa aku dikelilingi oleh kawan-kawan yang baik..yang membawa aku kepada kebaikan..thank you friend...all of U adalah my BFF ... :)



Adha n Mona.. :)

i'm happy for N


N and me

yo! agak over tajuk di atas..but i really dont know how to show my 'teruja'.. really...

i'm really happy for someone that i know. she is really nice person..sangat banyak yang aku belajar dari dia..everything..maybe kitorang lambat jadi baik because sebelum2 ni biasa2 ajer.. tapi it doesnt matter sebab apa yang aku happy sangat ialah tentang satu perubahan yang terjadi pada N sekarang...i dont know why i supposed to be so excited? hellooo... i really hopes that N happily ever after..Ya Allah, please help... i only can pray for her..moga2 Engkau berikan rahmat dan kebaikan selamanya untuk dia

Amin.....


on her birthday..

B.I.S.A.K.A.H ???



arghhh.......minggu yang sangat menguji mental dan fizikal aku...
banyak yg nak diceritakan pada cik ungu tapi sori lah cik ungu...otak ku sudah blur dibuat oleh auditor2 yang datang mengaudit huhuuh~~~

Macam2 cerita ada, cerita pasal Rasulullah SAW sempena maulidurrasul, cerita pasal istiqomH...Ilmu2 yg ingin dikongsi namun....huhu...time...time my friend..i have no time..... :)
(mcm la menteri sebuk sangat hahahah)

nak karangkan ayat tu kadang2 perlukan masa juga.....yg pasti byk dah draft...huhuh...

ok babai.. ~~

eh, jap...tajuk x kene mengena ngan entry..hentam sajalah.....keekekkekekeke..:P
" bila bahagia mula menyentuh seakan ku bisa hidup lebih lama..namun harusku tinggalkan cinta ketika ku BERSUJUD"