Kisah Tukar Emas

Walaupun gelang ditukar, tapi CINTA ku padamu tak dapat ditukar lah ayang...huhu...

Entry ini sebenarnya tak relevan pun untuk ditulis tapi hati cam rasa meronta2 ler plak nak tulis jugak nak tulis jugak!! ngeee...
tajuknya di atas ni simple jer sebenarnya..aku just nak tulis tentang gelang perkahwinan ku...uhuk uhuk!! sedihhh ooo

masa aku menamatkan zaman kanak-kanak 5 tahun nan lalu, masa membatalkan air sembahyang tu, dapat la sebentuk cincin, seutas rantai leher dan seutas rantai tangan... tapi, dua tahun pertama tu, rantai tangan aku tu, buahnya nan berjuntai2 bentuk love tu jatuh, memula satu, peh tu dua..dan yang paling sadisnya, akhirnya putus... aku sedih bangat deh.. beberapa kedai gak aku tanya kalu boleh repair balik tapi takde kedai yang sanggup repair kerana kecederaannya parah..huhu

tetiba semalam, aku teringin sangat nak pakai dan ku suarakan pada encik suami dan beliau memberi idea supaya aku ke kedai emas sekali lagi untuk bertanya kan tentang membaiki kerosakan tersebut.

pergi la kitorang ke kedai emas...pun sama gak orang kedai tu kata "Tak boleh maa...nanti aa..kalu kite buat aa..sama jugak loo...nanti jatuh jugak itu buah, banyak lugi..kite bole buat..tapi kene caj satu latus lima puluh. but no guarantee. baik lu tukar saja maa..." ngee...frustnya akuh!

akhirnya aku tanya lah pada encik suami adakah aku boleh menukarnya??? huhuhuhuhu...encik suami kata terpulanglah..hati aku berat sebenarnya..aku SAYANG sangat kat gelang tangan tu tapi nak wat camana...memang parah dah keadannya..nak repair pun tak berbaloi..

akhirnya, setelah ditambah tolak darab bahagi dan sampai boring amoi kedai tu layan aku, aku pun tukar la dengan gelang tangan yang lain...cun jugak tapi...kenangan dengan gelang tangan pemberian suami tersayang tu amatlah diingati.. :-(

ha ha emo kan aku dengan gelang emas tu he he ...ntah la rasanya barang tu amat sentimental..dan aku harap, cincin dan rantai leher aku sihat walafiat dan sejahtera selalu...

Sedih gak aku sampai terbawak2 ke kereta. berat hati tapi terpaksa..encik suami kata, takpelah, bukannya mama jual, mama tukar je kan.... lagipun rantai ngan cincin kan ok lagi... ishhh love you lah encik suami! heheheheh

Lama-kelamaan aku terpikir, yelah, aku tukar gelang je pun bukannya TUKAR SUAMI.. ...he he he Gile!

p/s: dapat subang mutiara hadiah dari kedai emas tu ...cun gak ngeh ngeh ngeh...

No comments:

Post a Comment

so, nak komen tak??

" bila bahagia mula menyentuh seakan ku bisa hidup lebih lama..namun harusku tinggalkan cinta ketika ku BERSUJUD"